Statii de betoane | Cantare auto | Reciclatoare de beton | Pro Soft Industry

Catalog 2015 Statii de betoane

Catalog 2015 Statii de betoane PROSOFT Industry

Cerere de oferta

Ultimele proiecte

Ultimele statii de betoane livrate de PRO SOFT Industry

Film de prezentare

Statii de betoane

SUPER OFERTA 125 000 €

Statii de beton

  • Statii de beton fixe

Cantare auto

  • Cantare auto

Malaxoare de beton

  • Malaxoare de beton pentru statii de betoane

Uscatoare de nisip

  • Uscatoare de nisip pentru statii de mortare uscate

Ghid de alegere a unui cantar auto

     Alegerea unui cantar rutier reprezinta o etapa importanta din viata companiei dvs. Iar motivul acesteia o reprezinta alegerea unei solutii care sa conduca la minimizarea costurilor pe termen mediu si lung si nu la obtinerea unei noi surse de crestere a costurilor.

     Compania PRO SOFT produce inca din 2004 cantare rutiere care vin in intampinarea nevoilor clientilor nostri cu solutii personalizate care sa garanteze buna functionare a business-ului acestora.

     Compania noastra produce o gama diversificata de cantare tocmai pentru a oferi clientilor nostri o paleta larga de solutii din care sa aleaga. Asadar  categoriile de cantare produse de PRO SOFT sunt:

·         Cantare auto mobile

·         Cantare auto pe schelet metallic

·         Cantare auto supraterane

·         Cantare auto subterane

·         Cantare auto complet metalice

·         Cantare auto personalizate

 

     1.    Alegerea tipului de lucrare dorita

     Modul de operare a companiei noastre este unul flexibil. De aceea va lasam pe dvs. Sa alegeti modul in care doriti sa lucrati cu noi in ceea ce priveste realizarea cantarului auto.

     Astfel puteti alege sa realizati dvs. fundatia cantarului auto, in functie de dimensiunile cantarului dorit sau puteti sa lasati in seama noastra tot ceea ce inseamna realizarea cantarului si astfel il puteti avea la cheie.

     In momentul in care alegeti sa realizati dvs. fundatia atunci fie o realizati in regie proprie fie apelati la o firma locala de constructii care poate construe foarte usor aceasta fundatie intrucat nu necesita o pregatire speciala.

     Daca doriti sa reduceti costurile in ceea ce priveste realizarea fundatiei si sa o realizati in regie proprie atunci specialistii nostril va stau la dispozitie cu toate informatiile necesare. Mai mult de atat, pe siteul nostru gasiti si planul de amplasare a unui cantar auto astfel incat sa va faceti o idee generala asupra lucrarii.

     Daca alegeti sa incredintati realizarea fundatiei unei firme de constructii locale atunci riscati ca respectivele costuri sa fie mai mari decat in cazul in care ati lasa specialistii nostrii sa se ocupe de realizarea proiectului.

Ghid de alegere a unui cantar auto (2)

 

Ghid de alegere a unui cantar auto (2)

2.    Alegerea locului de instalare

     In mod normal cantarele auto se instaleaza in imediata apropiere a portii principale de acces in firma pentru a va asigura ca fiecare camion este cantarit in cele doua momente: la intrare si iesire din firma.

     Recomandarea noastra este de a tine cont de zona de amplasare a cantarului auto pentru a optimiza procesul logistic de intrare si iesire a marfii. Astfel nu veti pune in dificultate soferii autocamioanleor care au un gabarit depasit si le veti reduce numarul de manevre.

3.    Instalarea supraterana sau subterana

     Majoritatea cantarelor realizate de compania noastra sunt cele realizate cu structura supraterana deoarece acestea vin cu o serie mai mare de beneficii fata de cantarele cu structura subterana.

     Primul avantaj al cantarelor cu structura supraterana il reprezinta costul. Acest tip de cantar necesita o fundatie simpla cu costuri de realizare mai mici.

     Totodata interventia pentru reparatii sau intretinere este mult mai simpla deoarece interventia se realizeaza de pe platforma.

     Curatirea cantarului auto suprateran se realizeaza multmai usor si rapid cu un furtun de apa sub presiune.

     Inspectia cantarului se realizeaza mult mai facil doar de jur imprejurul platformei.

     Drenarea apelor la un cantar auto cu structura supraterana se realizeaza natural, din panta fundatiei.

 

     In cazul in care doriti un cantar cu structura subterana va trebui sa luati in considerare si urmatoarele puncte negative ale acestui sistem:

-       Lucrarile de constructie sunt mai ample si complexe deoarece necesita realizarea peretilor cuvei si realizarea unei bune drenari a apelor

-       Lucrarile de intretinere sunt mai costisitoare din cauza restrictiilor de spatiu sau de acces la componentele cantarului.

-       Curatirea cantarului se realizeaza manual si este consumatoare de timp

-       Inspectia cantarului trebuie facuta mai ales in interiorul cuvei

-       Drenarea apei trebuie realizata printr-un sistem special de drenare.

 

     Daca nu sunteti inca decis ce tip de structura doriti atunci va oferim cateva motive pentru care ar trebui sa alegeti un cantar auto cu structura subterana:

-       Spatiul disponibil este limitat si nu va permite instalarea unui cantar auto suprateran

-       In situatia in care traseul logistic traverseaza cantarul si din lateral alegerea unei astfel de cantar auto subteran poate fi singura solutie

-       Daca inaltimea din zona instalarii reprezinta o problema importanta atunci cantarul subteran este alegerea corecta.

Ghid de alegere a unui cantar auto (3)

 

Ghid de alegere a unui cantar auto (3)

4.    Alegerea lungimii platformei de cantarire

     Inaintea alegerii lungimii platformei de cantarire va trebui sa lamuriti exact gabaritul autovehiculelor care se vor cantari.  Cantarirea trebuie sa se realizeze dintr-o singura actiune. Cantarirea pe bucati nu este permisa.

     Prin urmare selectarea lungimii platformei se realizeaza prin alegerea celei mai mari dimensiuni a autovehicului ce urmeaza a fi cantarit astfel incat acesta sa incapa pe platforma.

     Este foarte important sa alegeti o lungime corecta si nu una disproportionata sau nejustificat de  mare astfel incat sa evitati o irosire a banilor.

     PRO SOFT Industry produce cantare incepand de la 4 metri lungime, cu constructie din beton. In portofoliul companiei puteti gasi si cantare de 6 metri, 9 metri, 15 metri, 16 metri sau 18 metri.

 

5.    Alegerea capacitatii maxime de cantarire

     Compania noastra produce cantare auto cu capacitati diferite. Pentru a face cea mai buna alegere va recomandam sa tineti cont de intensitatea traficului si mai ales de sarcinile de pe axele autovehiculelor ce urmeaza a fi cantarite.

     Capacitatile maxime ale cantarelor noastre sunt de 6 tone, 10 tone, 30 tone si de 60 de tone.

Ghid de alegere a unui cantar auto (4)

 

Ghid de alegere a unui cantar auto (4)

7.    Echipamentul electronic

     Compania noastra utilizeaza componente de calitate de la cei mai importanti furnizori in domeniu. Prin urmare veti beneficia de o valoare adaugata ce se va rasfrange intr-o durabilitate mai mare a solutiei alese.

     La realizarea sistemului de cantarire am folosit echipament electronic de fabricatie Hottinger Baldwin Messtechnik G.m.b.H. Germania, ce are urmatoarea componenta:

-       traductoare de masa tip C16A, clasa de precizie C3, cu sarcini nominale posibile de 20 tone sau 30 tone.

-       Cutie de conexiuni sumatoare tip VKK2-6 cu posibilitatea legarii a pana la 6 traductoare de masa simultan.

-       Indicator de greutate pentru tehnologia cataririlor tip WE2108, cu functii: brutto, tara, netto, zero.

     Interfata de date furnizata de compania noastra garanteaza o utilizare facila si eficienta a datelor de cantarire – exact ceea ce trebuie sa faca o aplicatie de acest gen.

 

8.    Verificarea metrologica initiala

     Un element cheie al cantarelor auto rutiere este acela de a indica exact masa in tranzactiile rutiere – atat pentru a avea o garantie a schimburilor comerciale cat mai ales pentru faptul ca utilizarea cantarelor rutiere intra sub incidenta  H.G. nr. 617/2003 pentru stabilirea conditiilor de introducere pe piata si de punere in functiune a aparatelor de cantarit cu functionare neautomata dar si a H.G. 891/2004 privind stabilirea unor masuri de supraveghere a pietei produselor din domeniile reglementate, prevazute in Legea nr. 608/2001 privind evaluarea conformitatii produselor.

     De aceea in momentul in care va decideti asupra unui tip de cantar rutier  este important sa acordati atentie ca producatorul cantarului sa fie certificat de catre un Organism Notificat pentru procedura “Declararea CE de conformitate cu tipul (asigurarea calitatii productiei)”, adica sa fie certificat pentru a efectua verificarea metrologica initiala.

     Aceasta verificare metrologica este realizata prin examinari si teste specificate in in Standardul European armonizat SR EN 45501:2000.

     Compania noastra detine un laborator mobil capabil sa realizeze verificarile cerute de legislatia in vigoare, cu ajutorul caruia putem realiza verificarea metrologica initiala astfel incat puteti sa va si convingeti de calitatea lucrarilor realizate de specialistii nostri.

Ghid de alegere a unui cantar auto (5)

 

Ghid de alegere a unui cantar auto (5)

9.    Mentenanta preventiva

     Calitatea lucrarii realizata de specialistii nostri garanteaza o folosire facila, sigura si de durata a cantarelor rutiere. Insa mentenanta preventiva reprezinta cheia folosirii cantarelor auto o lunga perioada de timp dupa expirarea garantiei.

     Prin urmare, daca doriti sa aveti parte de un flux continuu de buna functionare a cantarului auto va recomandam sa luati in considerare urmatoarele aspecte de mentenanta:

-verificarea anuala a fundatiei, a kit-urilor celulelor de cantarire, a cablurilor acestora, a cutiei de conexiuni a celulelor de cantarire si a indicatorului digital de greutate;

- trimestrial acordati o atentie deosebita receptorului de sarcina, a echipamentului electronic dar si a echipamentelor periferice.

     ATENTIE! Verificati cu minutiozitate cablul de legatura dintre cutia de conexiuni si indicatorul de greutate!

     Insa o atentie deosebita va trebui sa o acordati conditiilor speciale de vreme care pot modifica corectitudinea cantaririi. Asadar nu ar strica o verificare atenta:

-       dupa ploi sau ninsori abundente;

-       dupa furtuni insotite de descarcari electrice;

-       pe perioada anotimpurilor cu temperaturi mult prea ridicate sau mult prea joase;

-       in conditiile depunerilor masive de noroi;

-       in cazul prezentei rozatoarelor – acestea pot deteriora cablurile de date;

-       dupa loviri puternice ale platformei;

-       sau la schimbarea valorii prizei de impamantare din cauza oxidarii contactelor.

© PRO SOFT Industry 2004-2014. Toate drepturile sunt rezervate!